Cumpara de la o afacere mica

Produse ergonomice pentru bebelusi – o afacere pornita din suflet

oct. 07, 2020

Buna, sunt Catrinel! Si as vrea sa iti povestesc cum am ajuns sa renunt la un job bun pentru a dezvolta o mica afacere in domeniul produselor ergonomice destinate parintilor si bebelusilor.

Am avut primul copil la 21 ani. Cu tot sprijinul celor din jur, a fost foarte greu: pe cat de frumos, pe atat de complicat. Mai ales ca, in calitate de parinte, iti pui mereu intrebarile: Fac bine? Fac tot ce se poate pentru copilul meu? Apoi, fiind farmacist de profesie, am interactionat cu foarte multe viitoare mamici, cu proaspeti parinti si am vazut aceleasi intrebari, aceleasi griji si indolieli cum avusesem si eu.

Astfel s-a nascut ideea de a face ceva prin care sa imbin doua lucruri: cunostintele si pasiunea pe care eu le am pentru tot ce inseamna binele bebelusilor cu dorinta de a contribui cu ceva bun in comunitatea in care traiesc. Asa a inceput acum 4 ani povestea Marsupiu – produse ergonomice pentru bebelusi.

Ce oferim mai exact?

Ne-am dezvoltat pe doua arii complementare: atat pe vanzarea de produse utile si de calitate pentru primul an din viata copilului, cat si pe o foarte importanta parte de consiliere, oferind traininguri de specialitate inca de la aflarea vestii ca familia se mareste cu un membru. Suntem cel mai mare magazin de Babywearing  din Moldova, dar parintii au nevoie de mai mult decat produse pe care sa le cumpere pur si simplu. Au nevoie de sfaturi, au nevoie sa invete din experienta altora si din consilierea unor specialisti ce si cum sa faca, ce sa cumpere, dar si ce sa nu cumpere, mai ales in contextul actual in care sunt bombardati cu informatii mai mult sau mai putin pertinente.

Asa am ajuns la a dezvolta diverse cursuri, cum ar fi: cursuri prenatale Lamaze, curs de puericultura, consultatie tip Doula, ajutor in travaliu, cursuri si consultatii de ajutor in alaptare la domiciliu, Doula post-partum ce ajuta parintii in primele zile acasa cu tot ce e necesar, consultatii de babywearing si terapii naturiste personalizate.

Unde ne gasesti?

Tot mai mult in online. Suntem prezenti pe pagina noastra www.ergonomice.ro, suntem parteneri eMag si Cel.ro, iar serviciile mele de consiliere si consultatii se pot gasi pe www.catypopa.ro.  Avem si un magazin in Miroslava, Iasi, unde parintii pot veni sa probeze, sa testeze sau sa vada ce au nevoie. Dar pot spune ca tot mai mult clientii se orienteaza catre online, mai ales in aceste vremuri.

Ce am invatat in acest an care s-a dovedit a fi total altfel?

Traim vremuri incerte si dificile. Am observat in discutiile pe care le am cu oamenii ca foarte multi isi doresc sa se intoarca la vremurile de dinainte. Multi asteapta “sa ne intoarcem la normal”. Opinia mea este ca lumea pe care o stiam nu mai exista si avem acum posibilitatea sa reconstruim o alta lume, poate mai buna.

Conditiile de distantare sociala, izolare la domiciliu au schimbat mentalitatea tuturor: consumatori si antreprenori. Clar tendinta spre tehnologizare si digitalizare s-a accentuat si prin urmare focus-ul meu a fost sa dezvolt mai mult magazinul online si posibilitatea de a interactiona cu mamicile pe cale digitala. Cu toate astea, oamenilor le lipseste comunitatea, interactiunea, serviciile personalizate si acel human touch. Ramane de vazut cat din acestea vom putea transpune in zona digitala.

Cat de importanta e comunitatea pentru mine ca om si ca antreprenor?

Cum iti ziceam, intotdeauna am avut o preocupare in a face bine celor din jur. Atat cat pot. In afara faptului ca iubesc bebelusii si multi parinti ma stiu sub numele de “Zana bebelusilor”, ma pasioneaza formarea continua in acest domeniu si transmiterea cunostintelor mai departe catre cei care au nevoie de ele.

Am reusit, alaturi de aceasta afacere, sa creez o comunitate umbrela - Ergonomice, aducand laolalta specialisti din domeniu care ofera si pro bono consiliere si consultatii pentru tinerii parinti, chiar pe grupul de Facebook pe care l-am format “Bebelusi fericiti la pieptul parintilor” si care aduna 4000 de membri. Pe langa cei doi copii ai mei, as zice ca afacerea mea si comunitatea creata sunt ceilalti doi copii de care sunt mandra.

 

Cu drag,

Catrinel

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic