Dulciurile care îți trezesc amintiri din copilărie

Bună! Sunt Nuși. De când mă știu mi-au plăcut dulciurile. Hai să îți povestesc cum am făcut din asta o mică afacere.

Am învățat să fac prăjituri de la bunica și de la mama mea. Trebuie să îți spun că la noi, în regiunea Banatului, la sfârșitul săptămânii,  în fiecare casă se făceau prăjituri cu crema de unt, cu multă nuca, foarte delicioase. La fel și la noi. Iar în bunicul meu, un gurmand în ceea ce privește dulciurile, am avut un aliat care testa și mă sfătuia de fiecare dată când experimentăm noi rețete de prăjituri sau torturi. La 22 de ani lucrăm deja la o cofetărie unde m-am perfecționat, am lucrat după aceea că șef de producție și încet, încet mi-am dat seama că vreau locul meu, cu amprenta mea.

Atunci părea un o nebunie știind investițiile necesare, dar era un vis frumos. Acum este o realitate.

Cum am început?

Treptat, dar cu încrederea că ceea ce ofer este de calitate și că va avea succes. Povestea cofetăriei Nuși a început în 2016, cu un singur angajat. Iar în prezent echipa minunată cu care lucrez are 23 de angajați, majoritatea cofetari cu experiență sau care au învățat în cadrul firmei, cu toții având același lucru în comun: pasiunea pentru prăjituri și pentru decorarea torturilor.

Unde poți găși dulciurile noastre?

În cofetăria de pe Bulevardul G-ral Dragalina nr. 43 din Timișoara - avem o gama difersificata de prăjituri, torturi, înghețată, produse de patiserie și figurine de marțipan. Și o echipa de vânzare la dispoziția ta. Iar pentru comenzile pentru evenimente de companii, nunți, botezuri avem o casă de comenzi în Giroc, pe Stradă Timiș, nr. 81. Că zona, deservim Timișoara și împrejurimile. Ne găseșți și în mediul online pe site-ul nostru și pe pagină de Facebook @Cofetăria Nuși.

Dulciurile în pandemie...

Fac viață mai frumoasă, nu-i așa? Glumesc, dar să șțiți că nu a fost deloc ușor. Cu toate evenimentele, nunțile, botezurile anulate, cu toate restricțiile de deplasare, cu restaurantele închise, vânzările au scăzut puternic. A trebuit să regândim și să ne reinventăm afacerea, într-un termen foarte scurt, mai ales pentru că nu am dorit să pierdem angajații.

În plină pandemie, am deschis un punct de vânzare, am avut încredere că așa putem compensa pierderile generate de lipsa evenimentelor și implicit a comenzilor care ne veneau de acolo. Am regândit afacerea pe vânzarea online, am făcut produse noi, spre exemplu: pâinea casei, cozonaci cu ciocolată, cu nuca și mac. Și s-au făcut livrări la domiciliu. Toate astea au adus schimbări în afacere care se mențîn și la ora actuală.

Ce ne-a învățat ultima perioada?

Probabil mai multe. Dar din perspectiva afacerii mele, aș zice un cuvânt: solidaritate. Am văzut-o la angajați, unii față de alții dar și față de firma, am văzut-o la clienții care ne-au sprijinit prin comenzi și care ne-au recomandat, am fost la rândul nostru solidari cu magazinele cu care colaborăm, cu furnizorii. Pentru a ieși cu toții cu bine din contextul actual, ne-am înțeles unii pe alții și am găsit soluții.

Ce s-a întâmplat cu pasiunea mea de a testa și inova rețete noi?

Imaginează-ți: după ce pleacă toată lumea din laborator, singură cu ingredientele, cu amintirea gusturilor din copilărie sau cu idei de noi gusturi, încep să combin, inovez, creez. A două zi e degustarea cu echipa și fiecare își da cu părerea de gust, formă, după care punem în aplicare produsul nou. Apoi îl punem la degustare către clienții casei. Ei sunt că bunicul meu: cei care validează dacă e bun ceea ce tocmai am creat!

 

Te aștept cu ceva dulce și cu drag,

Nuși

0%