Prăjiturile care opresc timpul în loc – Simply Delicious by Anna

Bună! Eu sunt Ana și mă simt o norocoasă pentru că încep fiecare zi exact cum îmi doresc: alături de pisicile mele și de un om drag, cu o cafea bună, apoi plec spre locul pe care eu îl consider a două casă pentru mine - laboratorul meu de prăjituri.

Tatăl meu era patiser-cofetar și deseori făcea torturi insiropate, ecleruri și checuri cu ciocolată. Acelea erau singurele momente în care îmi plăcea să stau în bucătărie și îl întrebăm în continuu: ”Da’ de ce faci așa?”, “Da’ ce pui aici?”, “Și ce face praful asta alb?”, ”Da’ mai e mult până este gata?”. Și apoi îl rugăm să mă ia cu el la serviciu la el, să văd cum face prăjitură mea preferată de atunci, “Sarailia”.  Timpul a trecut și pasiunea mea a rămas undeva în umbră.

Până acum aproximativ 5 ani când, la un eveniment, am fost servită cu niște brioșe atât de bune și de frumos decorate încât, asemeni madeleinelor lui Proust, au făcut să renască toată acea emoție pe care o simțeam făcând prăjituri. Următorii doi ani m-am împărțit între un job full-time pe timp de zi și făcut torturi și prăjituri pe timp de noapte. Apoi mi-am ales ceea ce eu consider că este drumul meu în viață: au trecut aproape 5 ani de când fac prăjituri și o fac cu atâta pasiune încât am adunat mai bine de 10.000 de ore de prajiturit. “Simply Delicious by Anna”.

Ce e „altfel” la dulciurile noastre?

Produsele noastre se adresează oamenilor care apreciază un dulce-sărat proaspăt și de calitate, cu  gusturi și texturi specifice cofetăriei tradiționale românești, dar și cu inserții din rafinamentul cofetăriei franțuzești. Facem atât produse de cofetărie și patiserie artizanală, pe care le vindem chiar la vitrina amenajată lângă laboratorul nostru, cât și torturi și prăjituri pe comandă. Pe lângă faptul că folosim ingrediente de foarte bună calitate, totul se face manual, chiar și glazurile, cojile de tarte, biscuiții, siropurile și cojile de ecleruri.

Iar produsele obținute sunt atât de delicioase, încât peste 90% din clienții care le încearcă, devin clienți de casă: le recunosc vocea când vorbim la telefon, cunosc soțul sau soția, iar copiii lor mă recunosc când mă văd în cofetărie.

Unde ne găsești?

Dacă vrei să faci mișcare, ne găsești în Ploiești, pe stradă Clemenței, 9A. Dacă ai timpul limitat sau vrei să mai stai puțîn în pat, ne găsești pe internet la www.simplydelicious.ro sau pe Facebook Simply Delicious by Anna.

Cum ne-a influențat criza desfășurarea afacerii?

Începutul anului a fost unul promițător pentru noi și în sfârșit, după doi ani de muncă continuă, cu o zi liberă la câteva săptămâni, începuseră să se vadă rezultatele. Apoi a venit criză asta, la care nimeni nu se aștepta și am sărit de la nunți de sute de persoane pe weekend, la a vedea doi oameni pe stradă.

Asta ne-a speriat puțîn și ne-a îndepărtat de planurile noastre, dar a trebuit să ne recalibrăm și să ne stabilim prioritățile: să ne păstrăm oamenii, să ne păstrăm clienții și să nu aducem bani de acasă. Am respins din start ideea șomajului tehnic sau amânării dărilor către stat, a chiriei sau a ratelor la banca. Și pentru că le era greu clienților să ajungă la noi, am plecat noi către ei. Am conceput cutiuțe cu prăjituri, cozonaci, checuri cu ciocolată și banane, nuci de casă, cornutele și săratele, pe care le-am dus clienților acasă sau la birou.

Pe perioada stării de urgență ne-au apărut două “divizii” noi în companie, una de call center și una de livrare. Nu e om din echipa noastră care să nu fi vorbit cu clienții și nu e localitate de lângă Ploiești la care să nu fi ajuns în acea perioadă. Și uite așa ne-am trezit noi după 4 luni de criză căutând să ne mărim echipa.

Ce le-aș spune antreprenorilor cărora le e mai greu poate decât nouă.

În primul rând, că este normal să fie speriați și confuzi, dar trebuie să-și facă ordine în gânduri și să adapteze specificul afacerii lor la nevoile actuale ale clienților. Poate chiar să vină cu un produs sau serviciu nou, care să se potrivească mai bine contextului. Așa cum am avut curajul, forța și nebunia să pornim afacerea, același curaj și nebunie ne va ajuta să o reinventăm pentru a trece cu bine peste criză.

 

Cu drag,

Ana, creator de dulciuri pur și simplu delicioase

 

P.S. Avem produse 100% românești (doar untul și frișca sunt franțuzești, ciocolata este belgiană, vanilia este din Madagascar, cacao din America de Sud)

0%